Arnhem,
01
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Driekwart bevolking ziet Paralympische atleten als echte topsporters

ARNHEM (MULIER INSTITUUT) - Driekwart van de Nederlandse bevolking ziet Paralympische atleten als echte topsporters, denkt positief over de Paralympische Spelen en vindt dat het evenement bijdraagt aan de acceptatie van mensen met beperkingen.

Dit blijkt uit de verschillende metingen die het Mulier Instituut in 2012 liet uitvoeren in het kader van onderzoek naar topsport en nationale trots, onderdeel van het Meerjaren Onderzoeksprogramma. Ondanks dat er meer media-aandacht aan de Paralympische Spelen lijkt te zijn besteed, blijven er verschillen bestaan. Aanvankelijk gaf 81 procent aan niet geïnteresseerd te zijn in het volgen van de Paralympische Spelen. Achteraf blijkt toch meer dan de helft (56 procent) het evenement op een of andere wijze gevolgd te hebben. Dit aandeel is wel nog fors kleiner dan de groep (80 procent) die de Olympische Spelen volgde. Niettemin blijken Nederlanders vrijwel even trots op de prestaties van de Nederlandse atleten op de Paralympische als op de Olympische Spelen.

>> Lees meer op de site van het Mulier Instituut
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.