Arnhem,
20
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Drie shorttracknominaties voor Olympic Team Sochi 2014

ARNHEM - Drie shorttrackers zijn verzekerd van een nominatie voor de Olympische Spelen van Sochi 2014. De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) diende een verzoek in voor Jorien ter Mors, Niels Kerstholt en Sjinkie Knegt.

De nog net 20-jarige Jorien ter Mors reed dit seizoen als eerste shorttrackster tijdens de World Cup in Calgary eind oktober 2012 een limiet op de 1500 meter. Ter Mors schaatste een vierde tijd. Tijdens de World Cup in Nagoya, enkele weken geleden, behaalde zij een vijfde plaats op de 1000 meter. Door deze prestaties is Ter Mors een stapje dichterbij de Spelen.

Niels Kerstholt (29) behaalde op de 500 meter tijdens de World Cup in Montreal (oktober 2012) een vierde plaats. Ook hij wist met deze prestatie een nominatie te verdienen.

De 23-jarige Sjinkie Knegt heeft twee Olympische nominaties op zijn naam staan. Knegt behaalde allereerst eind oktober in Montreal een achtste plaats op de 500 meter en enkele weken later een derde plaats op de 1500 meter tijdens de World Cup in het Japanse Nagoya.

De shorttrackers voldeden hiermee aan de door NOC*NSF met de KNSB opgestelde nominatie-eisen. Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor Olympic Team Sochi 2014. Daarvoor moeten de genomineerde sporters in het volgende seizoen vormbehoud tonen, door nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.