Arnhem,
05
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Den Dulk, Voets en Hosmar winnen in Beek

ERMELO (KNHS) – Nicole den Dulk, Sanne Voets en Frank Hosmar deden zondag 4 november in het Limburgse Beek een goede zaken op weg naar de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy 2013, ondersteund door Rabobank Foundation. Achttien deelnemers kwamen aan start om te strijden voor een plek in de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam.

Bondscoach Jeanette Wolfs was blij met de 18 starts in de eerste selectiewedstrijd: “Naast een grote groep deelnemers, waren er ook veel nieuwe gezichten die vanuit de Para Rabo Talentendag enthousiast zijn geworden.”

Grade I en II werd in Beek samengevoegd, hierin was Nicole den Dulk, die in de grade IB deelnam, de overtuigende winnares. Met Fifty Fifty behaalde de amazone uit Susteren een score van 72,39 procent en hield hiermee Demi Vermeulen met Vaness op veilige afstand. “Ik had Nicole al een tijdje niet gezien, ze is goed vooruit gegaan”, aldus de bondscoach. Nicole die ook een sterke tweede proef reed (73,04 procent) won daarnaast de dagprijs, een bonus van 500 euro. De extra prijs was beschikbaar gesteld door journaliste Dorli Welp, die vorig jaar de DVB Foundation Award kreeg.

In grade III kwamen zeven deelnemers in de baan. Sanne Voets (Berghem) reed met Vedet P.B. een nette proef die beoordeeld werd met een totaal van 70.83 procent. De tweede prijs ging naar Tessa Baaijens en Riana met een score van 68,33 procent.

De scores in de top in grade IV lagen dicht bij elkaar. Sabine Peters is een nieuwkomer in de competitie en behaalde met Paroseka gelijk al een kader-score met 68,28 procent. Ze moest met slechts tienden verschil Frank Hosmar voor zich dulden. Hosmar had zijn Sandreo-zoon Alphaville gezadeld, waarmee hij brons won tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Wolfs: “Frank reed een proef met hele goede stukken maar had ook een paar fouten waardoor zijn score bleef steken op 68,44 procent.”

De volgende selectiewedstrijd die meetelt voor de kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam, wordt 8 december in Zuidwolde verreden. De selectiewedstrijden zijn open voor alle geclassificeerde ruiters en amazones met een geldige startpas in de grades I tot en met IV.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.