Arnhem,
13
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dartsbond neemt afscheid van bondscoaches

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

RIJSWIJK (ANP) - De Nederlandse dartsbond (NDB) gaat na de Six Nations Darts Cup, eind februari op Texel, op zoek naar nieuwe bondscoaches. De bond neemt afscheid van de huidige coaches Dennis van Onselen (mannen) en Cees van Leeuwen (vrouwen).

Volgens de NDB vloeit het besluit voort uit diverse vernieuwingen die momenteel worden doorgevoerd binnen het topsportbeleid. ,,De NDB is als sportbond van mening dat een gezonde en natuurlijke doorstroom binnen de organisatie belangrijk is om het beoogde beleid de mogelijkheid te geven door te ontwikkelen.''

Van Onselen was al sinds 1998 bij de bond betrokken, eerst als technisch directeur, daarna als coach. Van Leeuwen was drie jaar coach van de vrouwen.