Arnhem,
05
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 5 september

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - Wielrenster Kathrin Goeken en pilote Kim van Dijk hebben op de tijdrit op de tandem goud gewonnen. Goeken en Van Dijk waren de snelste op het Paralympische circuit van Brands Hatch in 35:02.73. Met die tijd bleven ze de nummer twee, Gray en Thompson uit Australië, nipt voor.

Rinne Oost en pilote Patrick Bos kwamen bij de mannen (tandem B) als twaalfde over de streep. Johan Reekers eindigde in de klasse H4 als zesde en Jetze Plat als achtste. Lees meer.

Zwemmer Maurice Deelen heeft woensdagavond bij de Paralympische Spelen zijn derde medaille gewonnen. De Nederlander werd in het Aquatics Center derde op de 200 meter wisselslag. Eerder won hij al brons op de 100 meter schoolslag en zilver op de 50 meter vrije slag. Lees meer.

Thierry Schmitter staat nog derde in het klassement maar is woensdag een aantal punten dichterbij de nummer twee, de Duitser Heiko Kroger gekomen. Het verschil is nog maar twee punten. Dus moet Schmitter vechten voor het zilver maar ook het brons verdedigen. Lees meer.

Het Nederlandse rolstoeltennis heeft in het mannen-enkelspel op de Paralympische Spelen twee troeven bij de laatste vier. Maikel Scheffers en Ronald Vink plaatsten zich vandaag op Eton Manor voor de halve eindstrijd. Samen met Robin Ammerlaan plaatste Vink zich ook in het dubbelspel voor de halve finale. Lees meer.

De Paralympische finale bij het damesrolstoeltennis is geheel oranje. Aniek van Koot en Esther Vergeer wisten hun halve finale op Eton Manor te winnen. Jiske Griffioen, de andere Nederlandse, doet ook nog mee om de medailles. Zij strijdt morgen om het brons. Hierdoor kan Nederland alle medailles in het enkelspel opeisen. Lees meer.

Paralympische zeilers Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen zijn al zo goed als zeker van een gouden medaille met de laatste race op 6 september nog te gaan. Het Nederlandse zeil-trio domineert het Paralympische zeiltoernooi in de Sonar-klasse. Lees meer.