Arnhem,
02
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 2 september

LONDEN - De vierde dag van de Paralympische Spelen heeft Nederland veel eremetaal opgeleverd. Goud werd er niet gewonnen, wel vier keer brons en een keer zilver.

Atlete Marlou van Rhijn veroverde het zilver op de 100 meter in de klasse T44. De 'Blade Babe', die zelf geclassificeerd is in T43, kwam over de streep in 13.32. Met die tijd moest ze alleen de Franse Le Fur voor zich laten. Ronald Hertog haalde het podium bij het speerwerpen (F44). Zijn worp van 55.83 was goed genoeg voor het brons.

Lees hier meer over Marlou van Rhijn en hier over Ronald Hertog.

Met een dik persoonlijk record werd Iris Pruysen vierde in de finale verspringen in de klasse F42/44. De 24-jarige atlete kwam tot een afstand van 4.87 meter. Suzan Verduijn en Marije Smits konden na afloop van de finale minder tevreden zijn.

Lees er hier meer over.

Zwemster Marlou van der Kulk behaalde haar tweede bronzen medaille op de Paralympische Spelen. In de finale van de 200 meter vrije slag (S14) zwom ze lang aan kop. In de laatste 50 meter werd ze echter ingehaald door de Britse Applegate en de Australische Corry. Hierdoor werd van der Kulk verwezen naar een derde plaats. Ze tikte aan in 2.14.80.

Lees er hier meer over.

De vier Nederlandse rolstoeltennissers hebben zich zondag zonder al te veel problemen geplaatst voor de volgende ronde van de Paralympische Spelen. Dit betekent dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen nu vier Nederlanders bij de laatste zestien zitten.

Lees er hier meer over.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.