Arnhem,
12
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Dagverslag 12 : Van Houts sluit af

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN - Op de laatste dag van de Olympische Spelen van London 2012 kwam Rudi van Houts als enige Nederlandse sporter nog in actie. De mountainbiker eindigde als zeventiende. Chef de mission Maurits Hendriks keek in een persconferentie tevreden terug op de prestaties van Olympic Team Netherlands.

Mountainbike
Hij kwam naar Londen voor minimaal een plek bij de beste acht. Maar mountainbiker Rudi van Houts kon zondag zijn eigen ambitie niet waarmaken. De 28-jarige Brabander kwam als zeventiende over de finishlijn op de cross-country, op 3.45 van de winnaar Jaroslav Kulhavy. ,,Het ging helemaal niet zoals ik wilde. Een top-8 had gemoeten, want dat ben ik waard.''

Van Houts had aanvankelijk nog wel een plek bij de beste tien in zicht, maar hij verloor in de derde ronde de aansluiting met een groep toen hij een kleine schuiver maakte. ,,Later liep mijn band ook nog leeg en moest ik extra lucht erbij doen'', zei Van Houts. ,,Ik had gewoon niet de 'goede benen' vandaag. Het ging helemaal niet zoals ik wilde.''

Hendriks
Chef de mission Maurits Hendriks sprak zondag bij zijn afsluitende persconferentie zijn tevredenheid uit over de prestaties van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. ,,Ons team heeft goed gepresteerd, zowel in de breedte als in de diepte. In acht van de 18 sporten hebben we medailles gehaald. We hebben aan 103 'medaille-events' meegedaan en in 49 daarvan de top 8 gehaald. Dat is 47,5 procent tegen 41 procent in Peking'', vertelde Hendriks.

Hendriks wilde geen specifiek hoogtepunt noemen. Al bekende hij dat hij het ‘niet droog’ had gehouden bij het gouden optreden van Epke Zonderland aan de rekstok. NOC*NSF heeft de laatste jaren ingezet op zeven kernsporten, daar vielen atletiek en turnen niet onder. Een succesje in een van die twee wereldsporten was een welkome bonus.

Lees hier meer over de tevredenheid van Maurits Hendriks