Arnhem,
04
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Claus Poulsen wordt supervisor bij Badminton Nederland

Badminton Nederland heeft de Deense topcoach Claus Poulsen aangetrokken als supervisor Topbadminton. Poulsen krijgt met ingang van 1 juni 2013 de opdracht in samenspraak met de coaches het meerjarenplan Topbadminton uit te voeren. Hij zal adviseren over de selectie van sporters, de innovatie van trainingsmethoden en het programma talentherkenning en –ontwikkeling.

Poulsen, die part-time aan de slag zal gaan, zal met regelmaat trainingsblokken verzorgen voor de Nationale Selectie in Nederland en Denemarken en daarbij de begeleiding van de spelers en coaches op zich nemen.

De Deen was in het verleden al eens als bondscoach in dienst bij de bond. Hij was betrokken bij de coaching van Mia Audina die in 2004 een zilveren medaille behaalde op de Olympische Spelen van Athene. Daarna was hij van 2005 tot en met 2008 bondscoach voor Australië. Vorig jaar behaalde hij als coach zilver op de Olympische Spelen van Londen met het Deense mannendubbel Mathias Boe en Carsten Mogensen.

De samenwerking tussen Poulsen en Badminton Nederland loopt in het beginsel tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Badminton Nederland is zeer verheugd dat zij zijn internationale expertise in kunnen zetten voor het Nederlandse Topbadminton en ziet de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.