Arnhem,
22
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Chef de mission José Jansen tevreden over EJOWF Brasov 2013

BRASOV - Het Nederlands team dat heeft deelgenomen aan het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival Brasov 2013, is vanmiddag geland op Schiphol. José Jansen, chef de mission van het team, kijkt tevreden terug op het evenement. Nederland nam met één sporter deel (snowboardster Michelle Dekker) en won één medaille: brons.

Nederland was met slechts één sporter aanwezig in Brasov, omdat er op sommige onderdelen van het wedstrijdprogramma geen talenten hadden voldaan aan de gestelde eisen. Bij andere onderdelen (shorttrack en alpineskiën) kwam het evenement niet goed uit in de door de sportbond opgestelde wedstrijdkalender.

“Met maar één sporter gaan is natuurlijk wel anders dan anders”, zei José Jansen. “Als chef de mission zit je er dan automatisch veel dieper in. Zo ben ik ook bij de coachbijeenkomsten geweest en bij alle trainingen van Michelle.”

“Het was leuk om met zijn vieren op te trekken”, vervolgde Jansen. “Michelle en haar coach Pepijn van Schijndel hadden de focus geheel op de wedstrijd van donderdag en Petra (Bouthoorn, fysiotherapeut) en ik ondersteunden waar we konden. Zó leuk dat ze een medaille won. We zagen tijdens de trainingen al mooie dingen gebeuren. We trokken veel op met de snowboarders uit Oostenrijk en Italië en de coach van Oostenrijk voorspelde al dat Michelle brons zou winnen.”

Ook over de organisatie van Brasov 2013 was Jansen tevreden. “Het was allemaal heel goed georganiseerd. Iedereen deed ontzettend zijn best. Als we vragen hadden, gingen ze meteen rennen om het te regelen. W zijn perfect geholpen, het hotel was ook prima. We hebben echt niets te klagen gehad.”

Lees meer over het EJOWF op www.nocnsf.nl/brasov2013
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.