Arnhem,
22
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Bronzen WK-medaille Van Weeghel op 400 meter

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LYON - Wheeler Kenny van Weeghel is tijdens de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten als derde geëindigd op de 400 meter. In zijn klasse (T54) moest de 32-jarige atleet de Oostenrijker Marcel Hug en de Duitser Marc Schuh voor zich dulden.

Van Weeghel noteerde in Lyon een tijd van 47.57 seconden. Dit seizoen was hij niet eerder zo snel. Hug en Schuh waren in de eindstrijd nipt sneller dan de Eindhovenaar. Later deze week komt Van Weeghel op de WK in Lyon ook nog in actie op de 100 en 200 meter.

Vorig jaar werd Van Weeghel Europees kampioen op de 400 meter. Ook won de Nederlander zilver op de 400 meter tijdens de Paralympische Spelen in Londen. In 2004 werd Van Weeghel in Athene Paralympisch kampioen op de 400 meter.