Arnhem,
21
februari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Brons voor snowboardster Michelle Dekker op EJOWF

BRASOV - Snowboardster Michelle Dekker heeft vanmiddag bij het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in het Roemeense Brasov een bronzen medaille veroverd. De 16-jarige Zoetermeerse had zich vanmorgen in de kwalificaties als vierde geplaatst voor de eindfase van de parallelreuzenslalom.

In de strijd om het brons was Dekker over twee runs te sterk voor de Russische Valeria Ptukhina. De Nederlandse had eerder in de halve finale verloren van de latere winnares, de Italiaanse Elisa Profanter. Het zilver was voor de Duitse Carolin Langenhorst.

"In de kwalificaties reed ik vooral heel stabiel", blikte Dekker vanmiddag vanuit de bus naar het hotel terug. "Vanaf de kwartfinales ging ik er vol voor. Ook in de eerste run van de halve finales tegen de Italiaanse ging het heel goed. In de tweede run bleef ik in een bocht hangen, wat me teveel tijd kostte om nog te winnen."

Kort daarna moest Dekker op voor brons. "In de kleine finale ging het gelukkig weer wel heel goed en won ik de eerste run vrij ruim. De tweede run verloor ik net, maar het verschil was gelukkig groot genoeg. De halve finale had ik misschien ook wel kunnen winnen, maar ik ben toch wel heel blij met brons. Al met al was het een heel leuke week met een goede wedstrijd."

Dekker is de enige Nederlandse vertegenwoordiger in Brasov, waar langebaanschaatsen niet op het programma staat.

Lees meer over het EJOWF op www.nocnsf.nl/brasov2013
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.