Arnhem,
22
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Bob de Jong draagt vlag bij sluitingsceremonie

SOTSJI - Bob de Jong draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Winter Spelen in Sotsji. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks van Olympic TeamNL zaterdagavond bekendgemaakt.

Bob de Jong neemt in Rusland voor de vijfde keer deel aan de Olympische Spelen. De schaatser stond eerder in Nagano (1998), Salt Lake City (2002), Turijn (2006) en Vancouver (2010) voor Nederland op het ijs. De 37-jarige De Jong veroverde vier keer een medaille: goud in Turijn, zilver in Nagano en brons in Vancouver en Sotsji, telkens op de 10.000 meter.

Tijdens de openingsceremonie droeg shorttrackster/langebaanschaatsster Jorien ter Mors de Nederlandse driekleur. Zij was in Rusland goed voor twee gouden medailles.

De sluitingsceremonie vindt zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd plaats.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.