Arnhem,
12
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Blokhuijsen vervangt Kramer op de 1.500 meter

SOCHI - Langebaanschaatser Sven Kramer heeft op de Olympische Spelen in Sochi definitief besloten zijn startplek op de 1.500 meter van aanstaande zaterdag niet te gebruiken. In plaats van Kramer zal Jan Blokhuijsen deze afstand rijden.

Kramer gaf eerder deze week al te kennen dat de 1.500 meter niet past in zijn voorbereiding op de 10.000 meter. Jan Blokhuijsen, die in Sochi ook nog deel uitmaakt van de achtervolgingsploeg, besloot na overleg met zijn coach Jan van Veen de mijl wel te rijden. 'Het is een goede wedstrijdprikkel op weg naar de achtervolging. Ik ga deze kans proberen zo goed mogelijk in te vullen.”

Het Nederlandse kwartet rijders voor de 1.500 meter is nu: Mark Tuitert, Koen Verweij, Stefan Groothuis en Jan Blokhuijsen. De 1.500 meter start zaterdag om 14.30 uur, Nederlandse tijd.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.