Arnhem,
24
april
2017
|
10:16
Europe/Amsterdam

Benoeming Technisch Directeur NOC*NSF

Samenvatting

De afdeling Topsport van NOC*NSF wordt per 1 mei 2017 aangestuurd door Maurits Hendriks. Algemeen directeur van NOC*NSF Gerard Dielessen heeft dat vandaag bekend gemaakt. Hendriks gaat de functie bekleden van Technisch Directeur. In de nieuwe opzet van deze functie is de Technisch Directeur verantwoordelijk voor zowel beleidsontwikkeling van topsport als voor de prestatie ontwikkeling van de Nederlandse topsporters. 

Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF: “Ik ben blij met de benoeming van Maurits Hendriks als Technisch Directeur. Maurits is bij uitstek in staat om samen met ons eigen begeleidingsteam en dat van de sportbonden te zorgen voor optimale mogelijkheden voor onze topsporters om zich verder te ontwikkelen.”

Maurits Hendriks, Technisch Directeur NOC*NSF: “Ik kijk er naar uit om leiding te mogen geven aan het toegewijde en deskundige team medewerkers van NOC*NSF topsport. Samen met de technisch directeuren en bondscoaches van de sportbonden gaan we de volgende stap zetten op weg naar de Top-10 in de wereld. Prioriteit heeft daarbij het nog verder ontwikkelen van de ondersteuning van de sporters van TeamNL bij hun strijd om de podiumplaatsen op belangrijke internationale sporttoernooien.”

Functies Technisch Directeur en Chef de Mission gescheiden

NOC*NSF is een dynamische organisatie die zich doorlopend aanpast aan de veranderende en meer en meer competitieve internationale topsportpraktijk. De directie van NOC*NSF heeft eerder dit jaar besloten de functies Technisch Directeur en Chef de Mission Olympische Spelen niet langer te laten samenvallen.

NOC*NSF heeft direct na Sochi 2014 bovendien vastgesteld dat de organisatie van de afdeling Topsport aangepast moest worden om recht te doen aan de visie, ambitie, strategie, en aan de prestaties van de afdeling. Destijds is de keuze gemaakt om dat na Rio 2016 te doen. Dit voornemen is direct na Rio 2016 opgepakt en heeft geresulteerd in de herinrichting in de aansturing van de afdeling. Nu kan onder leiding van de nieuwe Technisch Directeur de verdere invulling van de herstructurering van de afdeling ter hand worden genomen.

Later dit jaar worden de Chefs de Mission Tokyo 2020 aangesteld om leiding te geven aan de uitzending van de Nederlandse ploegen naar de Olympische en Paralympische Zomerspelen in Japan. Jeroen Bijl werd al eerder aangesteld als Chef de Mission PyeongChang 2018; hij geeft leiding aan de uitzending van de TeamNL naar de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.