Arnhem,
08
december
2015
|
12:25
Europe/Amsterdam

ACM keurt fusie Nederlandse Staatsloterij en De Lotto goed

Samenvatting

Nadat de ministerraad op 9 oktober al heeft ingestemd met de voorgenomen fusie van De Lotto en de Nederlandse Staatsloterij, heeft nu de Autoriteit Consument en Markt deze fusie ook goedgekeurd. Daarmee is een volgende belangrijk stap gezet dit fusieproces. Met deze fusie ontstaat een organisatie die een veilig en betrouwbaar kansspelaanbod, zowel offline en online, kan blijven aanbieden en daarmee voor belangrijke inkomsten voor de sport en andere goede doelen kan zorgen. 

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “We zijn erg blij met deze volgende stap in het fusieproces. Het is belangrijk dat de ACM heeft geconcludeerd dat deze fusie niet tegen het belang van de Nederlandse consumenten in gaat. Deze stap is voor de sport van groot belang. Ik verwacht dat deze fusie goede mogelijkheden biedt om de marktpositie te verbeteren en zo de dalende afdrachten te keren. Dat zou een flinke stap op weg zijn naar duurzame financiering van onze bijzondere Nederlandse sportinfrastructuur.”

Eerder heeft Staatssecretaris Wiebes al geconcludeerd dat de fusie positief is voor beide organisaties, maar ook voor de staat en voor de maatschappelijke doelen die aan het fusiebedrijf zijn verbonden.

Er moet nu nog één belangrijke stap genomen worden. Het kabinet heeft beide Kamers geïnformeerd over de inhoud van het fusieplan in het kader van de voorgeschreven voorhangprocedure. De fusie kan nu daadwerkelijk worden gerealiseerd indien het parlement daar in navolging van het kabinet en de ACM, geen bezwaar tegen heeft.