Arnhem,
04
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zwemsters gehuldigd door Inge de Bruijn

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN – De zwemsters Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Femke Heemskerk en Hinkelien Schreuder zijn gisteravond in het Holland Heineken House in Londen gehuldigd door voormalig topzwemster Inge de Bruijn.

Ranomi Kromowidjojo won afgelopen donderdag goud op de 100 meter vrij en vandaag goud op de 50 meter vrij. Marleen Veldhuis veroverde op die laatste afstand brons. Beide zwemsters vormden samen met Inge Dekker, Femke Heemskerk, Hinkelien Schreuder en Saskia de Jonge de 4x100 meter vrij estafetteploeg, die afgelopen zaterdag goed was voor zilver. Inge de Bruijn (in haar loopbaan goed voor vier keer Olympisch goud, twee keer zilver en twee keer brons) was vanavond in het ‘HHH’ om de zwemsters te huldigen.

Gedurende de Olympische Spelen London 2012 zijn negentien Nederlandse Olympisch medaillewinnaars in Londen gast van NOC*NSF en Olympisch Vuur. NOC*NSF wil de helden uit het verleden graag koppelen aan het heden en vindt het belangrijk om deze groep oud-topsporters bij elkaar te brengen in een omgeving die zij goed kennen. Vandaar dat NOC*NSF Inge de Bruijn gevraagd heeft of zij deze succesvolle zwemsters zou willen huldigen.

En uiteraard is het mooi om deze Olympiërs waar Nederland jaren terug zo van heeft genoten, nogmaals te eren en hen te blijven betrekken bij de Nederlandse topsport. Deze Olympische medaillewinnaars hebben als onderdeel van ‘Team Olympic Medalists’ een actieve rol bij de activiteiten van NOC*NSF en Olympisch Vuur, met name in het Holland Heineken House.

Naast de groep Olympische medaillewinnaars is er nog een groot aantal andere Olympische deelnemers in Londen aanwezig. Vele van hen zullen ook bij activiteiten van NOC*NSF betrokken worden.

Bekijk hier een slideshow van de huldiging:

>> Volg de Spelen via www.nocnsf.nl/london2012