Arnhem,
18
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zonderland Sportman van het Jaar, Young Talent Award voor Smulders

AMSTERDAM - Onder grote belangstelling zijn op het NOS | NOC*NSF Sportgala 2012 de Sportprijzen 2012 uitgereikt. Epke Zonderland werd uitgeroepen tot Sportman van het jaar. De Friese turner kreeg de voorkeur boven windsurfer Dorian van Rijsselberge en schaatser Stefan Groothuis. BMX-ster Laura Smulders ontving de Young Talent Award.

Uitgerekend op het belangrijkste moment in zijn topsportcarrière voert turner Epke Zonderland (26) de oefening van zijn leven uit. Zijn unieke triple, drie vluchtelementen achter elkaar, op het onderdeel rek gaat perfect, net als zijn afsprong en landing. De majestueuze oefening levert de Fries een volkomen verdiende Olympische gouden medaille op.

Young Talent Award van Lotto voor Laura Smulders
De 19-jarige Nijmeegse wordt door BMX-bondscoach Bas de Bever uitverkoren om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Smulders, die amper een jaar deel uitmaakt van de nationale topsportselectie, beloont het in haar gestelde vertrouwen door bij haar Olympische debuut direct een bronzen medaille te veroveren.

Bekijk hier het moment van de verkiezing van Epke Zonderland en zijn speech:
Lees ook:

Kromo Sportvrouw van het Jaar, hockeysters Sportploeg
Anky van Grunsven ontvangt Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs
Van Rhijn Gehandicapte sporter van het Jaar, Coach Award voor Knibbeler
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.