Arnhem,
08
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zitvolleybalster Stinissen gekozen in atletencommissie IPC

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

LONDEN – Zitvolleybalster Elvira Stinissen is gekozen als lid van de Atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC maakte dat vanmiddag bekend.

“Dit is een geweldige eer”, zei Stinissen. “Ik vind het belangrijk dat de Atletencommissie opkomt voor de belangen van de Paralympische sporters en haar best doet om de positie van deze sporters te verbeteren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er iemand uit het zitvolleybal in zit. Ik heb er enorm veel zin in." In totaal waren er dertien kandidaten voor zes plaatsen in de Atletencommissie. Stinissen zal na de zomer haar plek innemen.

André Cats, chef de mission van Paralympic Team Netherlands, zei eerder al: “Elvira is het boegbeeld van het zitvolleybalteam. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij deze prachtige uitdaging heel goed gaat invullen.” Cats benadrukt het belang van deze en andere atletencommissies. “Paralympische topsport gaat om topsporters. De Paralympische sport is volop in ontwikkeling. Als deze ontwikkeling mede gestuurd kan worden door de sporters zelf, dan is dat een zeer goede zaak.”

De verkiezingen voor de Atletencommissie werden van 27 augustus tot en met 7 september gehouden. Atleten op de Paralympische Spelen konden op verschillende plaatsen in de Paralympische dorpen hun stem uitbrengen.