Arnhem,
24
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zilver op EK para-dressuur voor Frank Hosmar

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

HERNING – Para-dressuurruiter Frank Hosmar is tweede geworden in de individuele proef op de Europese kampioenschappen in het Deense Herning. Met zijn paard Alphaville reed hij een sterke proef. De 45-jarige Nederlander hoefde alleen de Britse Sophie Wells voor zich te laten.

Onder ideale omstandigheden reed Hosmar naar een totaalscore van 71,810%. “Jammer dat ik een paar kleine foutjes maakte, dat was mijn eigen schuld. Maar met mijn score ben ik dik tevreden.”, zei de ruiter na afloop. Europees kampioene Wells kreeg van de jury 75,643%, het brons ging naar de Deense Line Kongensgaard (70,024%).

Vorig jaar op de Paralympische Spelen eindigde Hosmar ook tot twee keer toe achter Wells. Toen was de Britse in de individuele proef en vrije kür op muziek goed voor een tweede plaats; de ruiter uit Haarle pakte toen beide keren brons. Ook op eerdere Europese kampioenschappen was een derde plaats zijn beste resultaat.