Arnhem,
17
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Zilver en brons voor rolstoelschermers

ARNHEM - De rolstoelschermers Mieke Chastelet en Birhan Ugur hebben tijdens de Duitse kampioenschappen rolstoelschermen in Berlijn op 8 en 9 juni een zilveren medaille behaald bij respectievelijk floret dames en floret jeugd.

Een bronzen medaille bij de floret jeugd ging naar Elke van Achterberg, die daarmee het beste meisje in haar categorie was. Mieke Chastelet wist in het gezamenlijke klassement floret eveneens een bronzen medaille in de wacht te slepen. Jaap ten Cate viel niet in de prijzen, maar deed veel ervaring op.

Voor de jeugdige rolstoelschermers Birhan (12) en Elke (13) van schermvereniging Pallas Breda was het een onverwachtse en erg knappe prestatie, omdat beiden pas sinds 2012 de schermsport beoefenen. Zowel in de voorronde (winst Elke) als in de halve finale (winst Birhan) schermden de twee clubgenoten tegen elkaar. In een spannende finale was de Duitse Maurice Schmidt nog een maatje te groot voor Birhan. Mieke Chastelet verloor in de finale dames van de zilveren medaille winnares van de Paralympische Spelen 2012 in Londen, Simone Briese-Baetke.

Het rolstoelschermen is op dit moment in Nederland een kleine sport, die wordt beoefend bij schermverenigingen in Gouda, Arnhem en Breda. Door het behaalde succes in Duitsland blijkt echter dat de Nederlandse rolstoelschermers op internationaal niveau mee kunnen doen om de prijzen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.