Arnhem,
04
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Zes Nederlanders naar WK aangepast badminton

NIEUWEGEIN (BADMINTON NEDERLAND) -Zes Nederlandse sporters doen van 5 tot en met 10 november mee aan de WK Aangepast Badminton 2013. De mondiale titelstrijd vindt plaats in de Helmut-Körnighalle in Dortmund.

Bondscoach aangepast badminton, Annie van Daal, selecteerde voor het rolstoelbadminton Ilse van de Burgwal, Inge Bakker, Jordy Brouwer von Gonzenbach, Timo Bakker en Willy Weijers. Bij de staanders is Eddy Boerman geselecteerd. Van de Burgwal werd twee jaar geleden wereldkampioene in Guatemala en is de titelverdedigster op dit WK.

Er doen dit jaar meer dan 252 spelers uit 39 verschillende landen mee aan het WK. De nationale selectie vertrekt vandaag naar Duitsland.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.