Arnhem,
07
augustus
2014
|
18:00
Europe/Amsterdam

Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014 overgedragen

Zeilster Odile van Aanholt vlaggendrager Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014

Samenvatting

Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014 is vandaag op Papendal door de sportbonden overgedragen aan chef de mission Mark Huizinga. Dit team zal van 16 tot en met 28 augustus deelnemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, China.

Nederland is op de Jeugd Olympische Spelen vertegenwoordigd met 41 talentvolle sporters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. “We gaan met een mooie ploeg op stap,” zei Mark Huizinga. “Ik weet dat de Nederlandse deelnemers allemaal bij de wereldtop in hun leeftijdscategorie horen. De internationale kwalificatie-eisen waren streng. Alleen de allerbesten hebben zich gekwalificeerd.”

Zeilster Odile van Aanholt vlaggendrager Youth Olympic TeamNL Nanjing 2014

Zeilster Odile van Aanholt is door chef de mission Mark Huizinga gevraagd om bij de opening van de Jeugd Olympische Spelen met de Nederlandse vlag het Youth Olympic TeamNL aan te voeren. De openingsceremonie vindt plaats op zaterdag 16 augustus.Mark Huizinga: “Odile is een goede vertegenwoordigster van de nieuwe generatie Nederlandse toptalenten. Jong, ambitieus en een krachtige uitstraling. Ze is al Europees en wereldkampioene in een internationale, maar ook oerhollandse sport. Ze werkt nu toe naar het volgende sportieve piekmoment: de YOG in Nanjing.”De zestienjarige Van Aanholt, geboren op Curaçao, werd vorig jaar al Europees kampioen in de relatief nieuwe Byte CII klasse. Dit voorjaar stak ze op het Wereldkampioenschap met kop en schouders boven haar concurrenten uit en ging ze ook hier aan de haal met de titel.Odile van Aanholt komt uit een echte zeilfamilie. Bij de eerste Jeugd Olympische Spelen in 2010 in Singapore won broer Just van Aanholt het brons voor de Nederlandse Antillen. Zus Philipine van Aanholt nam aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 deel als onafhankelijk atleet onder de Olympische vlag. Vader Cor van Aanholt zeilde voor de Nederlandse Antillen bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Meer informatie over Odile van Aanholt vindt u hier

Vertrek naar Nanjing

Op maandag 11 augustus vertrekt het team gezamenlijk richting Nanjing. Ze nemen vlucht KL895 naar Shanghai, die vertrekt om 17.30 uur. Het team verzamelt om 14.30 uur bij de ATP balie, die te vinden is in vertrekhal 2 tegenover de KLM balie rij 9. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u zich vooraf melden via persvoorlichting@nocnsf.nl.

Youth Olympic Team NL Nanjing 2014 zal op Schiphol terugkeren op 30 augustus as. om 05.05 uur

Jeugd Olympische Spelen

In Nanjing staat de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen voor de tweede keer op het programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010, in Singapore. De eerste wintereditie vond in 2012 in Innsbruck plaats. In Nanjing worden circa 3.800 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. Voor NOC*NSF heeft het topsportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen de hoogste prioriteit. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele bijprogramma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect.Meer informatie en een overzicht van alle deelnemers vindt u hier. NOC*NSF doet op internet uitgebreid verslag van de prestaties van de Nederlandse sporters. Volg het team en het evenement ook via twitter: #GoTeamNL #Nanjing2014 #youtholympics.