Arnhem,
29
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Youth Olympic TeamNL uitgebreid met drie taekwondoka’s

ARNHEM - Taekwondo Bond Nederland heeft drie jongens voorgedragen voor kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen, die van 16 tot en met 28 augustus in het Chinese Nanjing plaatsvinden. Het gaat om Machario Patti, Fahd Zaouia en Nabil Ennadiri. NOC*NSF heeft deze voordracht gehonoreerd. Chef de mission Mark Huizinga voert Youth Olympic TeamNL tijdens Nanjing 2014 aan.

De drie jongens hebben eind maart op het kwalificatietoernooi van de Internationale Taekwondo Federatie in Chinese Taipei (Taiwan) een quotumplaats voor Nederland gehaald. Machario Patti (17 jaar) komt uit in de categorie jongens tot 48 kilo, de 16-jarige Fahd Zouia in de klasse tot 55 kilo en de eveneens 16-jarige Nabil Ennadiri in de klasse tot 63 kilo. De taekwondoka’s sporten bij Team Seongong in hun woonplaats Den Haag, onder leiding van coach Soerin Jagbandhan.

Aansluitend aan het kwalificatietoernooi stond het WK voor junioren op het programma. Het lukte Machario Patti, als Europees kampioen 2013, om hier een bronzen medaille binnen te slepen.

Jeugd Olympische Spelen
In Nanjing staat de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen voor de tweede keer op het programma. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) organiseerde het toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst in 2010, in Singapore. De eerste wintereditie vond in 2012 plaats in Innsbruck. In Nanjing worden circa 3.600 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als moment voor een topprestatie, maar ook als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.

Voor NOC*NSF heeft het topsportprogramma van de Jeugd Olympische Spelen de hoogste prioriteit. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele bijprogramma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect.

Voor meer informatie:
www.nocnsf.nl/nanjing2014
www.nanjing2014.org
#GoTeamNL #Nanjing2014 #youtholympics
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.