Arnhem,
17
juni
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

World Games laatste grote toernooi Van den Bos

NIEUWEGEIN (KNKV) - Jan Sjouke van den Bos krijgt na veertien jaar bondscoachschap een andere functie. Dat heeft het KNKV vandaag bekendgemaakt in Dordrecht, waar Van den Bos zich met Oranje voorbereidt op de World Games in Cali, Colombia. De huidige bondscoach van Jong Oranje, Wim Scholtmeijer, wordt per 1 januari 2014 de nieuwe bondscoach van Oranje.

Van den Bos gaat vanaf dat moment aan de slag als Mastercoach bij het KNKV. In deze functie zal hij een belangrijke rol spelen in het realiseren van de Olympische ambitie van het KNKV. Met behulp van zijn kennis en ervaring zullen de nationale programma’s voor teams en coaches verder ontwikkeld worden tot op Olympisch niveau. Van den Bos wordt in het bijzonder ingezet voor het verhogen van het internationale niveau om zo de concurrentie voor de A-landen België, Taiwan en Nederland te verhogen.

Van den Bos werd in 1999 aangesteld als bondscoach en werd met Oranje 3 keer Wereldkampioen, 3 keer Europees kampioen en behaalde 3 keer goud op de World Games. Winst in Cali zou de tiende titel kunnen worden!

Vanaf augustus dit jaar gaat de gecombineerde selectie van Oranje en Jong Oranje trainen op het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) op Papendal. Een fantastische omgeving om verder te werken aan het realiseren van de Olympische droom. De 26-koppige selectie gaat dan onder leiding van drie fulltime coaches een hoogwaardig en intensief trainingsprogramma afwerken. Oranje maakt in juli al een start met het trainen op Papendal door middel van een stage. Dit is de laatste voorbereiding voordat de selectie afreist naar Colombia.

Kees Rodenburg, technisch directeur bij het KNKV: “Jan Sjouke van den Bos is als eerste fulltime bondscoach van groot belang geweest voor de ontwikkeling van korfbal in Nederland. Met 14 jaar bondscoachschap is hij de langst zittende bondscoach ooit en hij heeft in deze periode op alle kampioenschappen de eerste plaats behaald met Oranje. Het KNKV kijkt vooruit en gaat nu op een andere wijze gebruik maken van zijn expertise. Willen wij korfbal op de Olympische spelen krijgen, dan kan dat alleen maar met een bredere internationale top. We zijn Jan Sjouke dankbaar voor alles wat hij tot nu toe voor het KNKV heeft betekend en zijn heel blij dat hij zijn kennis en ervaring nu op deze wijze gaat inzetten.”
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.