Arnhem,
06
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

WK life saving in 2016 naar Nederland

IJMUIDEN - De International Life Saving Federation (ILS) heeft vannacht in Australië de wereldkampioenschappen life saving 2016 toegekend aan Nederland. Onder de naam Rescue 2016 zal dit topsportevenement in de zomer van 2016 voor het eerst in Nederland worden georganiseerd door Reddingsbrigade Nederland.

Life saving is een spectaculaire sportvorm die is afgeleid van het echte reddingswerk. Een combinatie van techniek, tactiek, kracht, souplesse en snelheid bepalen uiteindelijk de prestaties op verschillende onderdelen zoals de board rescue race, reddingestafettes, beachsprint, en de super life saver.

De kampioenschappen bestaan uit twee hoofdonderdelen: pool events (de wedstrijden in het zwembad) en ocean events (de wedstrijden op het strand en in zee). De poolwedstrijden van Rescue 2016 worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De ocean-onderdelen vinden plaats op het strand van Noordwijk. Naar verwachting zullen zo’n 4.500 sporters uit 50 verschillende landen deelnemen aan Rescue 2016. Het WK duurt tweeënhalve week.

Het nationale life saving team van Reddingsbrigade Nederland is op dit moment in Adelaide, Australië voor het WK 2012. Van 4 t/m 18 november vinden daar de wereldkampioenschappen life saving 2012 plaats. Komende zomer organiseert Reddingsbrigade Nederland het Europees kampioenschap life saving in eigen land.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.