Arnhem,
26
april
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Wereldrecord voor zwemster Marlou van der Kulk op Britse Open

SHEFFIELD – Marlou van der Kulk (klasse S14) heeft op de Britse Open internationale zwemkampioenschappen voor gehandicapten een nieuw wereldrecord gezwommen op de 100 meter rugslag.

Van der Kulk, die tijdens de Paralympische Spelen London 2012 brons won op dit onderdeel, zette gisteravond in Sheffield een tijd neer van 1.07,43, goed voor goud en een verbetering van het wereldrecord met 0,21 seconden. Eerder op de avond won Lisette Theunissen (klasse S4) de 50 meter rugslag in een tijd van 51,87, een fractie langzamer dan haar gouden race tijdens London 2012.

Marc Evers veroverde zilver op de 100 meter rugslag, in een tijd van 1.03,42. In de 'multi disability finale', waarin zwemmers uit verschillende klassen het tegen elkaar opnemen en prestaties worden beoordeeld, bleek uiteindelijk alleen de Britse Paralympisch kampioen Jonathan Fox beter te hebben gepresteerd dan Evers. Fox (S7) behaalde 941 punten, Evers (S14) 927. Romy Pansters (S8) verbeterde in de series haar eigen Nederlandse record op de 100 meter vrije slag met 0,36 seconden, met een tijd van 1.13,55. In de finale evenaarde Pansters die prestatie.

Deelnemers aan de Britse Open in Sheffield namens Nederland zijn: Lisette Teunissen, Lisa den Braber, Chantal Molenkamp, Marije Oosterhuis, Romy Pansters, Magda Toeters, Marlou van der Kulk, Chantalle Zijderveld, Michael Schoenmaker, Simon Boer, Tim van Duuren, Sjaak van den Berg en Marc Evers.

>> De wedstrijden zijn live te volgen via deze link
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.