Arnhem,
02
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Watersportverbond op zoek naar Paralympisch zeiltalent

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - In het International Sailing Centre in Medemblik worden op zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2012 de Paralympische open zeildagen gehouden.

Wil jij voor Nederland zeilen en medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen in Rio 2016? Of wil jij eerst jouw talent toetsen? Heb je sport- en zeilervaring? Heb je een lichamelijke handicap? Ben je tussen de 16 en 35 jaar? Wil je grenzen verleggen en de strijd aangaan met andere sporters? Dan zijn deze zeildagen zeker iets voor jou.

Tijdens deze dagen beoordelen de bondscoaches middels individuele gesprekken in verschillende klassen, jouw mogelijkheden. Na afloop van deze gesprekken kun je zelfs proefvaren en wordt er bekeken wat voor jou de beste weg is om jezelf binnen de zeilsport te ontwikkelen.

NOC*NSF, Gehandicaptensport Nederland en het Watersportverbond bieden echte toppers en talenten direct de kans om een programma te maken. Als een langere weg nodig is, wordt bekeken hoe zij een goede trainingssituatie kunnen verzorgen.

Op de open zeildagen wordt tevens beoordeeld of jouw handicap aansluit bij de drie verschillende Paralympische bootsklassen; eenmansboot, tweemans- of driemans boottype. Het is al mogelijk om deel te nemen als je twee vingers mist of als je een chronische knie-, arm- of beenblessure hebt.

Wil jij deelnemen aan de Paralympische open zeildagen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en houd de website van het Watersportverbond in de gaten.

Locatie: International Sailing Center, Vooroever 1 te Medemblik.

Programma zaterdag 13 oktober:

12.00 uur ontvangst met koffie
13.00 uur kleine introductie
13.30 uur individuele kennismaking
14.30 uur proefvaren met kandidaten

Zondag 14 oktober:

11.00 uur ontvangst met koffie
12.00 uur kleine introductie
12.30 uur individuele kennismaking
13.30 uur proefvaren met kandidaten

De dagen erna kunnen kandidaten vervolgafspraken maken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met bondcoaches Ronald van Vianen of Klaartje Zuiderbaan. Je kunt Ronald bereiken via info@prosails.com of 06-53179992 en Klaartje via 06-29068058.

>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl