Arnhem,
25
november
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Wat wordt het Sportmoment van 2013?

HILVERSUM - Wordt het de beslissende goal van Arjen Robben in de Champions League-finale of toch de indrukwekkende ‘waaieretappe’ van de Belkin-wielerploeg in de Tour de France? Is de winst van de KLM Open door golfer Joost Luiten het meest populair of heeft het WK-roeigoud van de vier-zonder meer indruk gemaakt? De tien genomineerde sportmomenten van het afgelopen jaar zijn bekend en vanaf vandaag kan het publiek via www.nos.nl/sportmoment2013 bepalen wat het meest bijzondere en memorabele Nederlandse sportmoment van het afgelopen jaar is.De winnaar van de eerste Sport in Beeld Prijs wordt tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala op dinsdag 17 december bekendgemaakt. Drie sportliefhebbers kunnen hier zelfs live bij zijn, onder de stemmers worden namelijk 3 x 2 toegangskaarten voor het sportgala verloot. De complete top tien - in alfabetische volgorde van sport - ziet er als volgt uit:

Atletiek: Dafne Schippers wint brons op WK-zevenkamp
Beachvolleybal: Brouwer en Meeuwsen worden wereldkampioen
Golf: Joost Luiten wint KLM Open
Motorsport: Jeffrey Herlings wordt wereldkampioen MX2
Roeien: Vier-zonder wint goud op WK Roeien
Turnen: Epke Zonderland wint WK-goud
Voetbal: Arjen Robben beslist Champions League-finale
Wielrennen: ‘Waaieretappe’ van Belkin in Tour de France
Wielrennen: Johnny Hoogerland huilt na het behalen van de Nederlandse titel
Wielrennen: Marianne Vos wordt wereldkampioen op de weg
Vanaf maandag 25 november tot en met vrijdag 13 december kan iedereen via www.nos.nl/sportmoment2013 zijn of haar stem uitbrengen. De Sport in Beeld Prijs wordt toegevoegd aan de eretitels die tot nu toe werden vergeven op het NOS│NOC*NSF Sportgala: de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Gehandicapte Sporter, Talent en Coach van het jaar, alsook de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. Deze prijzen worden toegekend door de topsporters zelf en een vakjury. De prijs is vernoemd naar het eerste sportprogramma op televisie van de NOS (toen nog NTS geheten), een verre voorganger dus van NOS Studio Sport. Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF stelt: ‘Ik ben benieuwd welk sportmoment Nederland het best bijgebleven is. Het NOS | NOC*NSF Sportgala is ieder jaar zo’n moment waarop wij en de kijkers thuis of ergens anders, weer volop genieten van sport. Ik verheug me er erg op om die avond met de topsporters zelf stil te staan bij al die memorabele momenten." Het NOS│NOC*NSF Sportgala - mede mogelijk gemaakt door Lotto - is op dinsdag 17 december in de RAI in Amsterdam en wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.