Arnhem,
24
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Warm Welkom Thuis voor Olympic TeamNL in Assen

ASSEN/EELDE (ANP) - De sporters van Olympic TeamNL Sochi 2014 zijn vanavond in Assen voor het oog van een enthousiaste mensenmassa gehuldigd. Bij de huldiging waren naar schatting zo'n vijftienduizend mensen op de been.

De sporters werden ontvangen door de burgemeester van Assen, Carry Abbenhues. Zij prees de sporters voor hun prestaties tijdens de Olympische Spelen. Daarna kwamen de medaillewinnaars aan het woord.

Het KLM-toestel met de Nederlandse Olympische ploeg landde maandagmiddag even na 17.00 uur op Groningen Airport Eelde, ruim een uur later dan de bedoeling was. De vertraging ontstond door drukte op het vliegveld van Sochi.

Het vliegtuig werd door de brandweer van Groningen Airport Eelde verwelkomd met een watersaluut. Jan Blokhuijsen twitterde direct: ,,Geland op Eelde! Off we go #Assen''. Even later zetten de sporters, van wie velen behangen met één of meer medailles, weer voet op Nederlandse bodem, Ireen Wüst en Sven Kramer voorop.

De 41 sporters en hun begeleiders gingen vanaf de luchthaven met bussen naar de huldiging in Assen, waar de hele middag al duizenden mensen bij een groot podium wachten. Het publiek in de Drentse hoofdstad werd intussen vermaakt met optredens van onder anderen Miss Montreal en Charly Luske. Ook elders in de Asser binnenstad waren locaties ingericht, waar sportfans via grote beeldschermen de huldiging konden volgen.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.