Arnhem,
13
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Voetbalaanvoerders van Nederland bundelen krachten

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

ARNHEM - (Oud)-aanvoerders uit het betaald- en amateurvoetbal roepen alle aanvoerders in het Nederlandse voetbal (ruim 65.000) op hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij kunnen zich vanaf vandaag aansluiten bij de beweging De Aanvoerders via www.deaanvoerders.nl. Het initiatief betekent de aftrap van de tweede Meer dan Voetbal Week, het jaarlijkse hoogtepunt van alle maatschappelijke activiteiten die de betaald voetbalclubs gedurende het hele jaar organiseren.

De Aanvoerders is het positieve tegengeluid op de negatieve incidenten in het voetbal van afgelopen maanden. Deze beweging maakt iedereen in het voetbal bewust dat de kern van het voetbal draait om plezier en respect en dat iedereen hierin een verantwoordelijkheid heeft. Iedereen kan een aanvoerder zijn door goed voorbeeldgedrag te laten zien. Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en Jupiler League in het teken van De Aanvoerders. Daarnaast ondertekenen profs en amateurs het manifest ‘Door Voetbal Verenigd’.

>> Lees hier meer over dit initiatief

Beluister hierover een interview van de NOS met Ruud Gullit: