Arnhem,
17
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Vier demonstratiesporten tijdens JOS Nanjing

LAUSANNE (IOC) - Wushu, skateboarden, roller sports en sportklimmen zijn demonstratiesport tijdens de Jeugd Olympische Spelen die in augustus worden gehouden in Nanjing. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité vandaag bekendgemaakt.

Het IOC, het organisatiecomité NYOGOC en de betrokken bonden overleggen nog om welke onderdelen van deze sporten het gaat. De genoemde sporten maken geen deel uit van het officiële programma.

De Jeugd Olympische Spelen is een topsportevenement voor talenten tussen 15 en 18 jaar oud. De eerste zomereditie was in 2010 in Singapore. De tweede editie wordt van 16 t/m 28 augustus 2014 gehouden in het Chinese Nanjing.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.