Arnhem,
13
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Verrassend zilver voor paratriatleet Jetze Plat

LONDEN - Jetze Plat heeft op de wereldkampioenschappen paratriatlon in Londen zilver gewonnen. De WK-debutant was in de TRI1-handicapklasse slechts zeven seconden langzamer dan viervoudig wereldkampioen Bill Chaffey (Australië). Het brons ging naar de Amerikaan Krige Schabort.

Plat maakte de afgelopen jaren naam als handbiker, maar besloot dit seizoen ook de triatlon in zijn programma op te nemen. In Hyde Park kwam de Nederlander verrassend als eerste uit het water na 750 meter zwemmen. De voorsprong die hij toen had, bouwde hij steeds verder uit tijdens de twintig kilometer handbiken.

Toen hij met ruim drie minuten voorsprong aan het laatste onderdeel mocht beginnen, leek de wereldtitel een serieuze optie voor de Nederlander. In de vijf kilometer wheelen wist Chaffey zijn ruime achterstand echter om te buigen. Met nipte voorsprong pakte de Australiër zijn vierde wereldtitel op rij.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.