Arnhem,
30
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Vermeulen wint kwalificatie KNHS Para Dressuur Trophy

ARNHEM (KNHS) - Tijdens de eerste wedstrijddag van Outdoor Gelderland stond de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy op het programma. Demi Vermeulen ontving van bondscoach Joyce Heuitink een wild card voor deze kwalificatie en won overtuigend.

De 18-jarige Zevenaarse reed met van Vaness een proef die haar 76.917 procent en de overwinning opleverde. Ze bleef hiermee Ilona Goes met Zalisto ruim voor.

Ilona is sinds een paar weken opgenomen in het B-kader en reed in Arnhem de door haarzelf samengestelde kür op muziek, die goed was voor 74,583 procent.
Het brons was voor de enige deelnemer in grade IB, Nicole den Dulk met Fifty Fifty. Deze combinatie behaalde 73,833 procent.

De KNHS Para Dressuur Trophy bestaat uit twee series van twee selectiewedstrijden, die afgesloten worden met een kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam en Outdoor Gelderland. De beste vijf ruiters per kwalificatiewedstrijd mogen deelnemen aan de finale op 19 en 22 juni tijdens het CHIO in Rotterdam.

Finalisten KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door Rabobank Foundation:

Demi Vermeulen – Vaness
Ilona Goes – Zalisto
Nicole den Dulk – Fifty Fifty
Ellen van den Berg- Showdiva
Lotte Krijnsen – Nikita
Amey Wagenaar – Roh Magic
Sanne Voets – Vedet PB
Frank Hosmar – Alphaville
Trudy Derks – Spectra
Rixt van der Horst – Vico Wald
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.