Arnhem,
11
december
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland!

Op 21 mei 2014 vindt voor de zevende keer de verkiezing voor de ‘Sportiefste VO school van Nederland’ plaats. De KVLO gaat, in samenwerking met het NOC*NSF , weer op zoek naar de VO school met het beste programma voor bewegen en sport in en rondom de school. Werk jij op de sportiefste VO school van Nederland? Schrijf je school dan nu in en strijd mee!

Deelname Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel “sportiefste VO school van Nederland”. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Slotmanifestatie
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen vijf scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 40 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 21 mei 2014 tijdens de slotmanifestatie in de gemeente Amsterdam op het sportcomplex van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO School van Nederland 2014’. Tijdens deze dag worden de directie, de vakdocent en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de ALO Amsterdam en Sportservice Amsterdam georganiseerd.

Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van €6000,- euro. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van €1500,- euro. De waardecheques worden aangeboden door de firma’s Bosan, Nij ha en de Janssen-Fritsen Group.

Aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je vinden op de website www.kvloschoolsport.nl onder “sportiefste school”. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen voor 19 maart 2014 te mailen naar ton.winkels@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

In 2012 won het Thomas a Kempis College uit Zwolle de titel en ging naar huis met de hoofdprijs. Wordt jouw school de sportiefste school van Nederland 2014?
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.