Rotterdam,
09
september
2017
|
15:58
Europe/Amsterdam

Veertiende Nationale Sportweek geopend

Samenvatting

Met het signeren van een graffiti kunstwerk hebben NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en Adriaan Visser, wethouder Sport in Rotterdam, de veertiende editie van de Nationale Sportweek geopend. De opening vond plaats in Skateland, de plek waar op 17 september een onderdeel van de World Cup Skateboard wordt gereden. Rotterdam heeft als host city die week nog een topsportevenement op het programma. Van 14 t/m 17 september vindt het WK Triathlon plaats met de Rotterdamse skyline als decor.

De Nationale Sportweek is van 9 tot en met 17 september. In deze week zetten duizenden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland hun deuren open en verzorgen ze sportclinics, -evenementen, -toernooien en -demonstraties. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om mensen te laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. Dit jaar is er ook veel aandacht voor de kracht van sport en staan verschillende thema’s centraal, zoals op 9 september de inzet van vrijwilligers.

Bolhuis bedankt alle vrijwilligers in de sportNOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “De meeste vrijwilligers in Nederland zijn actief bij de sportvereniging. Dan hebben we het over meer dan 1 miljoen mensen. Juist die massale betrokkenheid en inzet van mensen maakt de sportcultuur van Nederland zo uniek in de wereld. Namens de sport wil ik al die vrijwilligers daarvoor bedanken. Want door hen kunnen miljoenen Nederlanders wekelijks genieten van sport.”

Adriaan Visser, wethouder Sport van Rotterdam: “Voor veel Rotterdammers is sporten en bewegen al een onderdeel van hun leven. Iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat. Sport is op de eerste plaats goed voor de gezondheid, maar sport is nog veel meer. Het is ook een belangrijke economische stimulans, en het maakt Rotterdam vitaler en levendiger; mensen ontmoeten elkaar door sport. Ook kunnen mensen hun talenten ontwikkelen. De Nationale Sportweek past naadloos binnen de doelstelling van Rotterdam om te investeren in sport en Rotterdammers te verleiden nog meer te sporten en te bewegen.”

Facts & Figures Nationale Sportweek:

In alle gemeenten van Nederland zijn er activiteiten in de Nationale Sportweek

Meer dan 167 gemeenten organiseren tussen 9 en 17 september een eigen lokale sportweek

Naar verwachting zetten 9.000 tot 10.000 clubs hun deuren open voor de opening van het sportseizoen.

De vijf thema’s van de Nationale Sportweek zijn:

9 september: De inzet van vrijwilligers in de sport

11 september: Sportiviteit en respect: homoacceptatie in de sport

13 september: Onderwijs en schoolsport: Opening sportieve schooljaar

15 september: Sport voor mensen met een beperking

17 september: Sport & Bewegen

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Samen kunnen we Europa inspireren om meer te bewegen. Let’s be #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek op www.nationalesportweek.nl.