Arnhem,
01
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Veel aandacht voor Russische ‘anti-homopropaganda’-wet

ARNHEM - Vanwege recente wetgeving in Rusland waarin het verspreiden van informatie onder minderjarigen over ‘niet-traditionele seksuele relaties’ wordt verboden, zijn er diverse discussies, publicaties en protesten ontstaan. Ook over de vraag op welke wijze deze wetgeving de Olympische en Paralympische Spelen Sochi 2014 zou kunnen beïnvloeden.

Met het IOC vindt NOC*NSF dat sport een mensenrecht is en beschikbaar moet zijn voor iedereen, ongeacht ras, geslacht of seksuele geaardheid. De Spelen zelf moeten openstaan ​​voor iedereen, vrij van discriminatie. Dat geldt voor toeschouwers, officials, media en natuurlijk de atleten.

Het IOC heeft ons verzekerd dat zij ervoor zorgen dat de Spelen inderdaad kunnen plaatsvinden zonder discriminatie van atleten, officials, toeschouwers en de media. Het IOC heeft van het hoogste niveau van de regering in Rusland garanties gekregen dat deze wetgeving het bijwonen van of deelnemen aan de Spelen niet zal beïnvloeden.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft een geschreven verzekering ontvangen van de Russische overheid, waarin expliciet duidelijk wordt gemaakt dat iedereen welkom is op de Winterspelen in Sochi 2014 en dat er geen discriminatie zal plaatsvinden op grond van seksuele oriëntatie.

Lees ook:

IOC-statement over ontvangen verklaring van Russische overheid
(22 augustus)
Blog Gerard Dielessen: Geen boycot van Winterspelen vanwege Russische anti-homowet (2 augustus)
Russian 'anti-gay propaganda law' won't be enforced at Sochi 2014 Olympics (2 augustus)
NOC*NSF ziet 'groot probleem' in Sochi (NOS, 1 augustus)

Bekijk hier de reactie van Gerard Dielessen:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.