Arnhem,
18
december
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Van Rhijn Gehandicapte sporter van het Jaar, Knibbeler Coach van het Jaar

AMSTERDAM - Marlou van Rhijn is vanavond in de RAI in Amsterdam gekozen tot Gehandicapte sporter van het Jaar. Daniel Knibbeler is gekozen tot Coach van het Jaar.

Atlete Marlou van Rhijn besloot relatief kort voor de Spelen voor de medailles te gaan, en niet zonder succes. De Blade Babe (21) uit Noord-Holland pakte op de Paralympische Spelen in Londen eerst zilver op de 100 meter, maar bleek vervolgens niet te stoppen op de 200 meter: goud in een wereldrecord.

Genomineerd waren verder alle andere Nederlandse gouden medaillewinnaars van de Paralympische Spelen London 2012.

Bekijk hier de verkiezing:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.