Arnhem,
09
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Van Koot wint ook enkelspel op US Open

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NEW YORK - Na het succes in het dubbelspel heeft rolstoeltennisster Aniek van Koot ook de titel in het enkelspel gewonnen op de US Open. In de finale was de nummer 2 van de wereld in drie spannende sets te sterk voor Sabine Ellerbrock, de Duitse nummer 1 van de wereldranglijst (3-6, 6-2, 7-6).

Ellerbrock nam vroeg in de eerste set een 3-1 voorsprong en gaf dat voordeel niet meer uit handen. In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid. Van Koot kwam gemakkelijk op 3-0 en al snel werd duidelijk dat er een beslissende derde set aan te pas moest komen.

In die derde set kwam de 23-jarige Arnhemse opnieuw een break voor, maar Ellerbrock vocht zich terug. In de tiebreak maakte Van Koot echter het verschil. Na krap twee uur spannend rolstoeltennis pakte Van Koot de titel. Daarmee is ze de tweede Nederlandse na Esther Vergeer die het Grand Slam in New York wint.

Het was de tweede keer dit jaar dat Van Koot en Ellerbrock elkaar troffen in een Grand Slamfinale. Ook op de Australian Open trok de Nederlandse aan het langste eind. Naast die twee titels in het enkelspel was Van Koot dit jaar ook succesvol in het dubbelspel. Ze won met landgenote Jiske Griffioen alle Grand Slams.