Arnhem,
06
maart
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Van Helfteren bondscoach basketballers

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (ANP) - Toon van Helfteren is opnieuw bondscoach van de Nederlandse basketbalmannen. De 62-jarige Delftenaar is de opvolger van Jan Willem Jansen. Dat heeft de basketbalbond woensdag gemeld.

Van Helfteren was eerder van september 1993 tot juni 1997 al coach van de Nederlandse mannen. De recordinternational (207 caps) moet Oranje naar het EK van 2015 leiden. Voor het toernooi van dit jaar wist de ploeg zich niet te plaatsen.

De toekomst van de basketbalploeg was enige tijd onzeker, nadat de bond de geldkraan had dichtgedraaid. Door een sponsorovereenkomst met Sport1 voor de komende twee jaar kan de ploeg toch verder.