Arnhem,
09
augustus
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Van den Berg huldigt Van Rijsselberge in HHH

(ANP) - Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft woensdagavond in het Holland Heineken House (HHH) als 'crowdsurfer' de finish niet gehaald. De Olympisch kampioen ging op uitnodiging van oud-Olympisch kampioen Stephan van den Berg liggend op de handen van het publiek achter in de volle zaal zijn symbolische gouden plak van het HHH halen. Onderweg strandde 'DVR' echter en moest hij verder lopen door het publiek.

"Wat een gekkenhuis hier'', sprak Van Rijsselberghe. "Supervet allemaal. Van deze ontvangst had ik niet durven dromen.''

Het publiek droeg hem ook figuurlijk op handen. "Dorian bedankt!'', klonk het uit vele dorstige kelen.

Stephan van den Berg was in 1984 in Los Angeles de eerste Olympisch kampioen windsurfen. Dorian van Rijsselberge pakte het laatste Olympisch goud in deze discipline. In Rio in 2016 maakt deze klasse plaats voor kite-surfen.

Eerder op de avond werd ook springruiter Gerco Schröder in het zonnetje gezet. Hij behaalde bij Londen 2012 twee zilveren medailles. Daarvoor kreeg Schröder in het HHH dubbel applaus. Het publiek had ook een ovatie over voor zijn paard London.

Bekijk hier foto's van beide huldigingen:
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.