Arnhem/Utrecht,
16
september
2015
|
13:22
Europe/Amsterdam

Utrecht host city opening Nationale Sportweek 2016

NOC*NSF is er trots op om samen met de gemeente Utrecht de Nationale Sportweek op 17 september 2016 af te trappen.
Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling NOC*NSF
De Nationale Sportweek geeft een extra impuls om nog meer mensen te laten sporten of bewegen en daarmee bij te dragen aan een gezondere leefstijl. Door kennis te maken met allerlei sporten zullen jong en oud, met en zonder fysieke beperking talenten ontdekken waarvan zij niet wisten dat zij deze bezitten. Daarnaast wil Utrecht de nationale sportweek gebruiken om stil te staan bij al die vrijwilligers die week in, week uit zich inzetten voor hun vereniging of buurt.
Paulus Jansen, wethouder Sport van de gemeente Utrecht
Samenvatting

Utrecht wordt in 2016 host city van de opening van de Nationale Sportweek. Dit werd tijdens een inspiratiedag over sportpromotie bekendgemaakt door Erik Lenselink van NOC*NSF en Paulus Jansen van de gemeente Utrecht. De dertiende Nationale Sportweek vindt in 2016 plaats van 17 tot en met 24 september.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen ze sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Verenigingsleden worden uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om kennis te maken met de betreffende sport. De Nationale Sportweek wordt gesteund door de Lotto.

Sluitstuk mooie sportzomer

Erik Lenselink, manager Sportontwikkeling van NOC*NSF: “Met onder andere het EK atletiek in eigen land, het EK voetbal met hopelijk deelname van Nederland en de Olympische en Paralympische Spelen in Rio gaan we in 2016 een mooie sportzomer tegemoet. De Nationale Sportweek zien we als een mooi sluitstuk van deze periode, waarbij de focus ligt op het in beweging brengen van inactieve mensen of doelgroepen. Voor 2016 kijken we vooral naar mensen met een beperking en jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. NOC*NSF is er dan ook trots op om samen met de gemeente Utrecht de Nationale Sportweek op 17 september 2016 af te trappen.”

Mooie kans voor Utrecht

Paulus Jansen, wethouder Sport van de gemeente Utrecht: “Het is hartstikke leuk dat NOC*NSF graag in en samen met Utrecht de opening van de nationale sportweek 2016 wil organiseren. Het is helemaal fantastisch voor Utrecht en de Utrechters en een kans die wij met beide handen hebben aangepakt. De Nationale Sportweek geeft een extra impuls om nog meer mensen te laten sporten of bewegen en daarmee bij te dragen aan een gezondere leefstijl. Door kennis te maken met allerlei sporten zullen jong en oud, met en zonder fysieke beperking talenten ontdekken waarvan zij niet wisten dat zij deze bezitten. Daarnaast wil Utrecht de nationale sportweek gebruiken om stil te staan bij al die vrijwilligers die week in, week uit zich inzetten voor hun vereniging of buurt.”

De gemeente Utrecht en NOC*NSF betrekken ook andere partners bij de invulling van de opening van de Nationale Sportweek, zoals VSU, Harten voor Sport, Jaarbeurs, FC Utrecht, Utrechtse sportclubs en omliggende gemeenten.

Europese week van de sport

De Nationale Sportweek valt vanaf 2016 samen met de ‘Europese week van de sport’, een initiatief van de Europese Commissie. Het doel van deze Europese week is om sporten en lichaamsbeweging in Europa te bevorderen. Daarvoor worden tal van activiteiten georganiseerd en wordt voortgebouwd op bestaande initiatieven. In Nederland is dat de Nationale Sportweek.