Arnhem,
16
mei
2018
|
20:40
Europe/Amsterdam

Uitbreiding medische staf TeamNL

Samenvatting

De medische staf van TeamNL is uitgebreid met Peter Verstappen. Verstappen heeft een ruime ervaring als huisarts en topsportarts. Peter Verstappen zal Cees Rein van den Hoogenband opvolgen als chef-arts van TeamNL richting Tokyo 2020.

Maurits Hendriks, technisch directeur TeamNL over deze uitbreiding:

“We zijn elke dag bezig ervoor te zorgen dat de Nederlandse topsporters in TeamNL de beste begeleiding om zich heen hebben. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van NOC*NSF en de sportbonden. Daarom is het mooi dat wij Peter Verstappen als ervaren topsportarts aan de medische staf van TeamNL toe hebben kunnen voegen. Ik heb er veel vertrouwen in dat Verstappen in 2020 in Tokyo een zeer waardevolle chef-arts van TeamNL zal zijn.”

Cees Rein van den Hoogenband, Chief Medical Officer TeamNL:

“Ik heb in de afgelopen jaren zeer goed met Peter Verstappen samen kunnen werken. Hij is een deskundig en in vele opzichten ervaren topsportarts. 
Het is fijn dat Peter onze medische staf komt versterken. Hij zal zich vooral met de voorbereiding en begeleiding van Olympic TeamNL Tokyo 2020 bezighouden. Vanzelfsprekend kan hij daarbij op mijn steun en die van de gehele medische staf van TeamNL rekenen.”

Peter Verstappen

Peter Verstappen leidt zowel het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag, als de huisartsenpraktijk Verstappen te Den Haag. Verstappen is ruim 10 jaar de teamarts van het Nederlands elftal hockey heren geweest. Ook is hij als medisch begeleider actief geweest bij diverse Olympische Spelen (Nagano 1998, Sydney 2000, Beijing 2008, Londen 2012, Sochi 2014 en Rio 2016). Daarnaast is hij bondsarts van de Nederlandse Ski Vereniging, medisch manager bij het Lotto Jumbo wielrenteam en maakt hij buiten de sport o.a. deel uit van de medische staf van het Nederland Dans Theater.

Over zijn functie in de medische staf van het High Performance Team van TeamNL zegt Verstappen: "Ik ben trost op deze aanstelling en zal er alles aan doen om Cees Rein waardig op te volgen als Chefarts Team NL richting Tokyo 2020"

De medische staf is onderdeel van het TeamNL High Performance Team en zal na deze uitbreiding bestaan uit:

  • ​Cees-Rein van den Hoogenband, Chief Medical Officer
  • Maarten Moen, topsportarts, Chef-Arts Paralympisch en Olympische jeugdevenementen, wetenschappelijke activiteiten
  • Peter Verstappen, topsportarts en Chef-Arts TeamNL Tokyo 2020