Arnhem,
27
juli
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tweede WK-goud Marlou van Rhijn

LYON (ANP) - Marlou van Rhijn heeft zaterdag in Lyon bij de wereldkampioenschappen atletiek voor gehandicapten haar tweede gouden medaille veroverd. Na de 100 meter won 'Blade Babe' in de klasse T44 ook de 200 meter, de afstand waarop ze vorig jaar in Londen ook al paralympisch kampioene werd.

Van Rhijn realiseerde een tijd van 26,74 en hield daarmee de Française Marie-Amélie Le Fur (27,41) net als op de 100 meter achter zich. De Britse Sophie Kamlish (28,71) werd derde. Iris Pruysen sloot met een tijd van 31,15 de finale als achtste en laatste af.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.