Arnhem,
19
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Tweede wereldtitel voor Marlou van der Kulk

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

MONTRÉAL – Zwemster Marlou van der Kulk uit Huizen heeft op de wereldkampioenschappen voor gehandicapten haar tweede gouden medaille gewonnen. Op de slotdag van het toernooi in Montréal pakte ze de wereldtitel op de 200 meter wisselslag.

Van der Kulk was in het Canadese zwembad al wereldkampioen geworden op de 100 meter rugslag. Na de eerste vijftig meter moest Van der Kulk in de wisselslagfinale een kleine achterstand goedmaken. Dat deed ze in de volgende drie baantjes. De 19-jarige Huizense hield twee Britse dames achter zich. Jessica-Jane Applegate won het zilver, het brons ging naar Chloe Davis.

Naast het goud voor Van der Kulk was er op de slotdag van de WK ook goud voor Marc Evers op de 200 meter wisselslag (S14). Michael Schoenmaker pakte het brons op de 50 meter schoolslag (SB3). In totaal komt de Nederlandse ploeg naar huis met zes gouden, vijf zilveren en drie bronzen medailles.