Arnhem,
29
oktober
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee pr's voor bankdrukkers in Polen

WROCLAW - Bankdrukkers Margriet van den Broek en Toninho Norden hebben de Open Poolse Kampioenschappen Bankdrukken Silverbar 2012 vorige week in Wroclaw afgesloten met een persoonklijk record.

Van den Broek, die uitkomt in de klasse tot 56 kg, drukte in haar tweede beurt een gewicht van 58 kilogram. Een poging om 61 kg te drukken mislukte. Norden (tot 100 kg) had eveneens twee pogingen nodig om zijn beste gewicht te verbeteren en kwam tot 132 kg. De laatste beurt van 136 kg bleek iets te zwaar. Bondscoach Martin Verdiesen: "Toninho heeft een progressie geboekt van acht kilo ten opzichte van zijn laatste pr, dat hij op de NK in maart drukte."

In dezelfde klasse drukte Aschwin Kraal drukte zijn eerste beurt 130 kg makkelijk omhoog. De tweede beurt, 10 kg zwaarder ging ook prima. De laatste beurt van 145 kg ging wel omhoog maar was technisch niet goed genoeg.

Melaica Tuinfort (klasse 82,5+) begon met een geslaagde poging van 112 kg. Zowel de tweede als de derde beurt werd er 118 kg op het halter gelegd, maar werd de beurt afgekeurd. Tuinfort werd overall tweede bij de vrouwen, waarvoor zij een mooie beker ontving.

Patrique Dankers (90-klasse) werd ingedeeld bij de atleten van de Paralympische ploeg van Polen, vanwege zijn startgewicht van 175 kg. Deze drukte hij prima uit, met drie witte lampen. De volgende beurt van 180 kg werd wel gedrukt maar technisch afgekeurd. De laatste beurt drukte Patrique niet. Voor Patrique deze keer geen pr, wel een beker.

In totaal waren er zeventig atleten, allen met beperking. De meeste deelnemers kwamen uit verschillende provincies in Polen, daarnaast waren er internationale atleten uit Moldavië, Slowakije en Nederland. "Met twee atleten die een persoonlijk record drukten is de wedstrijd geslaagd te noemen", concludeerde Martin Verdiesen. "We gaan een nieuwe periode in richting de Paralympics in Rio 2016, maar eerst zullen we focussen op het EK 2013. Op basis van de resultaten van vandaag zijn er twee Nederlandse kandidaten die zilver kunnen halen op de EK. Doelstelling is echter twee keer goud."
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.