Arnhem,
06
februari
2015
|
14:07
Europe/Amsterdam

Triatletes Caelers en Klamer gekwalificeerd voor Europese Spelen Baku 2015

European Games TeamNL is op de Europese Spelen Baku 2015 ook vertegenwoordigd op de triathlon. Maaike Caelers en Rachel Klamer (beiden 24 jaar) zijn namens Nederland gekwalificeerd voor de wedstrijd bij de vrouwen.

Caelers en Klamer voldeden in april tijdens de World Triathlon Serie-wedstrijd in Auckland aan de door NOC*NSF en de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) vastgestelde normen en limieten. Klamer deed dat nogmaals tijdens wedstrijden in Hamburg, Kitzbuhel en Edmonton. De triatletes kwamen allebei ook uit op de Olympische Spelen London 2012: Caelers werd daar 41e, Klamer 36e.

De deelnemers aan de triathlon in Baku leggen de Olympische afstand af: 1,5 kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. De wedstrijd voor de vrouwen wordt gehouden op 13 juni. De winnaars van de triathlon verdienen quotumplaatsen (aantal deelnemers, niet op naam) voor de Olympische Spelen Rio 2016.

Namens Nederland kwalificeerden zich eerder al het 3x3 vrouwenbasketbalteam, kanovaarster Eef Haaze, schermer Bas Verwijlen, schutter Peter Hellenbrand, de volleybalsters en worstelaarster Jessica Blaszka. Daarnaast zijn er voor de wegwedstrijd van het wielrennen namens Nederland vijf mannen en vijf vrouwen gekwalificeerd. De namen van deze renners worden later bekend.