Arnhem,
15
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

Toorts Paralympische Winterspelen Sochi 2014 gepresenteerd

ARNHEM - Het organisatiecomité van Sochi 2014 heeft gisteren het ontwerp van de Paralympische toorts onthuld. Bij de presentatie van de toorts in Moskou, werd ook het officiële tenue van de fakkeldragers gepresenteerd.

De toorts wordt gebruikt in de fakkelloop voorafgaand aan de Paralympische Winterspelen. Van 26 februari tot en met 7 maart 2013 zullen meer dan duizend fakkeldragers de toorts door meer dan vijftig Russische regio’s dragen. De laatste loper brengt de toorts naar de openingsceremonie van de Paralympische Winterspelen Sochi 2014.

De toorts - 1,8 kilo zwaar en 95 centimeter lang - is ontwikkeld door een team van beroemde Russische ontwerpers. Het concept achter het ontwerp van de deels hemelsblauwe toorts is gebaseerd op de contrasten in Rusland. Het combineert elementen van Russische folklore met innovatieve ideeën. De toorts heeft de vorm van de vleugel van de magische vuurvogel, die volgens Russische sprookjes voorspoed en vreugde brengt.

“De toorts combineert traditionele Russische motieven met de laatste know-how op het gebied van design. De elegante, bijzondere en stralende toorts vertegenwoordigt de schoonheid en veelzijdigheid van Rusland”, zei Dmitry Chernyshenko, president van het organisatiecomité van Sochi 2014.

Tijdens de fakkelloop voorafgaand aan de Paralympische Winterspelen Vancouver 2010 was Rita van Driel één van de lopers. Rita van Driel is secretary general van het NPC of the Netherlands, lid van de governing board van het IPC en lid van de evaluatiecommissie van het IOC. Bekijk hier een filmpje:>> Lees hier meer over de Paralympische Winterspelen Sochi 2014
>> Lees meer Paralympisch nieuws op www.paralympisch.nl
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.