Arnhem,
23
november
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Tilburg opent Nationale Sport Week 2013

ARNHEM - De Nationale Sport Week zal volgend jaar groots worden geopend in Tilburg. Wethouder Sport van de gemeente Tilburg: “We betrekken iedereen bij het sportieve feest!” In een interview in het Nationale Sport Magazine laat Wethouder Sport Auke Blaauwbroek weten dat de gemeente Tilburg wil dat haar inwoners zo lang mogelijk gezond en actief kunnen leven.

Door de opening naar de gemeente te halen, laat de gemeente iedereen binnen en buiten Tilburg zien hoe zij tegen sport aankijkt en wat zij daarin te bieden heeft. En dat is veel. Afgelopen jaren heeft de gemeente namelijk flink geïnvesteerd in o.a. accommodaties en in de link tussen sport en onderwijs en andere maatschappelijke doelen.

Tilburg focust zich voornamelijk op het belang van het dichterbij brengen van de sport naar de mensen toe. Door combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches actief in te zetten en nauw samen te werken met de verenigingen, wil de gemeente dit doel bereiken.

Tijdens de opening, die plaatsvindt op zaterdag 20 april 2013, zullen de belangrijke speerpunten binnen het lokale sportbeleid, namelijk wijkaanpak, aangepast sporten en de (top)sportevenementen, breed uitgedragen worden. Vooral het betrekken van de wijken bij de opening is belangrijk voor de Wethouder Sport. Auke: “Dit kenmerkt toch onze sportfilosofie en dus wil ik alle wijken letterlijk, via bijvoorbeeld een fakkelloop verbinden. Op deze manier kunnen we iedereen bij het sportieve feest betrekken.”

Ook voor Brabant is de opening van de Nationale Sport Week belangrijk. De gemeenten en provincie werken nauw samen met elkaar en met het onderwijs, om zoveel mogelijk mensen te laten sporten. Dit veelal met ondersteuning van Sportservice Noord-Brabant. Het feestje is dus niet alleen nationaal en Tilburgs, maar zeker ook Brabants. Vrijdag 14 december, tijdens de 21ste editie van het Tilburgs Sportgala wordt Tilburg officieel bekendgemaakt als openingsstad van de Nationale Sport Week 2013

De Nationale Sport Week 2013 zal worden afgesloten op Texel.

Lees het complete interview op pagina 10 van het Nationale Sport Magazine.
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.