Arnhem,
05
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Teun Mulder wordt piloot aangepast wielrennen

NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.

NIEUWEGEIN (KNWU) - Teun Mulder wordt piloot bij de topsportselectie aangepast wielrennen. De tweeëndertig jarige renner uit Zuuk beëindigt met deze switch zijn eigen actieve topsportleven als baanwielrenner. Mulder staat bekend om zijn sprintkwaliteiten op de baan en gaat deze nu inzetten voor visueel beperkte tandemrijders. “Na drie Olympische Spelen heb ik mijn eigen doelen bereikt en zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik vind het geweldig om mijn topsportbeleving en ervaring te delen aan deze renners. Na Londen ben ik naar Japan gevlogen voor een keirin toernooi. Daar ben ik gaan nadenken over de toekomst. Mijn besluit was vrij snel genomen. Ik wilde nog één wereldkampioenschap rijden [red: Minsk 2013] en daarna gaat het roer om. Tijdens de lunch bij de koningin voor alle Olympische en Paralympische medaillewinnaars, in december jl. op de Dam, sprak Mulder met KNWU bondscoach aangepast wielrennen Eelke van der Wal. Die vroeg of hij niet op een tandem wilde. Mulder: "Bij thuiskomst dacht ik daar goed over na en snel wist ik de invulling van mijn nieuwe uitdaging!” Vanaf september draait Mulder mee in het fulltime topsportprogramma van Eelke van der Wal. De eerste keer dat Mulder uitkomt als piloot hangt af van de voorbereiding en het wedstrijdprogramma. Dat hij staat te popelen is duidelijk. Mulder: “Teamonderdelen op de baan heb ik altijd mooi gevonden. Je doet het echt samen. Het gevoel zal anders zijn, het sturen, het dragen van meer gewicht, maar hopelijk gaan we nog harder dan ik individueel! Het ultieme doel is een Olympische medaille in Rio”.