Arnhem,
17
maart
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Teun de Nooijer rolmodel tijdens Jeugd Olympische Spelen Nanjing 2014

ARNHEM –Teun de Nooijer maakt tijdens de Jeugd Olympische Spelen, die van 16 tot en met 28 augustus worden gehouden in het Chinese Nanjing, namens het Internationaal Olympische Comité zijn opwachting als rolmodel. De hockeyer is een van de 37 (oud-)topsporters die de jonge sporters tijdens het evenement moeten gaan inspireren en hun ervaring met de toptalenten zullen delen.

De zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen worden dit jaar voor de tweede keer gehouden. In 2010 vond het evenement voor sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar voor het eerst plaats, in Singapore. Innsbruck was in 2012 gastheer van de eerste wintereditie.

De rolmodellen zijn aangewezen door de 28 internationale sportfederaties van de Olympische sporten die in Nanjing op het programma staan. De Nooijer is voor deze erebaan benaderd door de internationale hockey federatie. De rolmodellen hebben een functie binnen maakt deel uit van het Cultureel Educatief Programma, dat bij elke Jeugd Olympische Spelen naast het sportieve programma wordt gehouden en waarin de sporters kennis kunnen maken met de Olympische waarden respect, vriendschap en excelleren.

Nederland vaardigt in augustus het Youth OlympicTeamNL af naar Nanjing. De ploeg, waarvoor zich inmiddels enkele sporters hebben gekwalificeerd en die de komende maanden verder vorm zal krijgen, staat onder leiding van chef de mission Mark Huizinga.

>> Klik hier voor de lijst met rolmodellen
NOC*NSF - We winnen veel met sport

Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert en sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.Ons doel is er voor te zorgen dat iedereen aan sport kan doen. Wij zorgen voor optimale sportomstandigheden in Nederland. Het gaat ons om meedoen en winnen. Winnen betekent excelleren in sport, medailles halen, maar ook onderzoek doen, mensen stimuleren iedere dag een beetje beter te worden, sport inzetten om obesitas tegen te gaan, Nederland veiliger en socialer maken.NOC*NSF is van en voor de sport in Nederland en is als Olympisch comité verantwoordelijk voor de uitzending van Nederlandse Olympische en Paralympische teams.